utovar.jpg

Početna » Slobodna zona "Šumadija"

Slobodna zona "Šumadija"

Grad Kragujevac ima povoljan geostrateški položaj i predstavlja administrativni, privredni, kulturno-obrazovni i zdravstveni centar centralne Srbije. Smešten je u središnjem delu Republike Srbije, u Šumadijskom okrugu.

Prostire se na 835 km² i udaljen je 140 km jugoistočno od glavnog grada Republike Srbije–Beograda. Kragujevac je sa Koridorom X povezan Državnim putem IB reda 24, Batočina– Kragujevac koji bi u narednom periodu trebalo da postane auto–put.

Osnivač Slobodne zone „Šumadija” u Kragujevcu i privrednog društva sa ograničenom odgovornošću „Slobodna zona Šumadija” je grad Kragujevac.

Slobodna zona obuhvata površinu od preko deset hektara zemlje.

Svoje prozvodne aktivnosti obavlja kompanija „Yanfeng Automotive Interior System” d.o.o. koja se bavi proizvodnjom komponenti koje se ugrađuju u unutrašnjost automobila, kao što su paneli vrata, instrument table, kompletan kokpit i podne konzole. Danas je jedan od vodećih proizvođača u svetu u ovoj branši. Svi zvanični automobilski proizvođači originalne opreme (tzv. OEM – Original equipment manufacturers) su danas klijenti ove kompanije.

 

Konkursi

Konkursi

Kontakt

Marko Vujnović, direktor

Privredno društvo „Slobodna zona Šumadija” d.o.o

Trg Topolivaca 4

34000 Kragujevac

tel: 034/502 500, 034/502 560

mob: 065/6050 700

e-mail: office@szsumadija.rs

web: www.szsumadija.rs

Šta su slobodne zone?

Slobodne zone su fizički ograđen i označen deo teritorije Republike Srbije, infrastrukturno opremljen, gde se mogu obavljati proizvodne i uslužne delatnosti uz određene stimulativne pogodnosti.

Najčešća pitanja

Еuprava