Немачки Континентал отворио фабрику у Новом Саду


Компанија „Continental Automotive Serbia“ d.o.o. отворила је данас фабрику у Слободној зони „Нови Сад“. Фабрика је део пословне јединице Human Machine Interface (HMI), чији је фокус на производима у унутрашњости возила који чине богатијим и квалитетнијим корисничко искуство возача и путника.
Тренутно око 600 инжењера ради на развоју најиновативнијих технологија у широком спектру производа као што су: инструмент табле, радари, камере, контролне јединице за даљинско праћање позиције и параметара возила, приступни системи засновани на приступу возилу помоћу паметних телефона или даљинског откључавања, управљачки склоп за контролу електричних система у возилу, инфраструктура веб базираног сервиса, мобилне апликације и главни иновативни пројекат за високо аутономну вожњу за путничке аутомобиле и комерцијална возила.
Вредност инвестиције у ову фабрику је 140 милиона евра и у њој ће бити запослено више од 600 људи. Continental данас запошљава више од 240.000 људи у 59 земаља света и према подацима за 2019. годину остварује приход од продаје од 44,5 милијарди евра.

Created at: 09. Mar 2021.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма