У Суботици одржан научни скуп, у фокусу слободне зоне

20. маја ове године у просторијама Економског факултета у Суботици одржан је 27. интернационални научни скуп „Страрегијски менаџмент и системи подршке одлучивању у стратегијском менаџменту“.
Овај сада већ традиционални скуп окупио је еминентне стручњаке из земље и иностранства, из Босне и Херцеговине, Хрватске, Грчке, Италије, Словеније и Мађарске, који су у оквиру сесија и пленарних седница представили своје научне радове.
Централна тема 27. научног скупа биле су слободне зоне, њихов утицај на локални економски развој као и њихово функционисање у изазовним временима. Управа за слободне зоне је овом приликом узела активно учешће и колегама, сарадницима и учесницима представила све изазове којима су слободне зоне биле изложене у претходном периоду, проблеме који су имали привредници у пословању, али истовремено и изузетне резултате слободних зона и будуће пројекте који ће у наредном периоду значајно утицати на побољшање резултата слободних зона у Републици Србији.
На скупу су учествовали и представници већег броја слободних зона, који су истакли да је циљ слободних зона, између осталог, повезивање са научним установама те да је скуп дошао у право време имајући у виду проблеме са којима се сусрећу извозно оријентисане компаније које послују у оквиру слободних зона, а да је искуство и размена мишљења у овом сегменту од изузтеног значаја.

Created at: 23. May 2022.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма