Две нове компаније почеле са радом у режиму слободне зоне


Пословне активности и планиране инвестиције у слободним зонама настављене су упркос отежавајућим околностима насталим услед пандемије вируса COVID-19.

Своје пословне активности у режиму рада слободне зоне отпочеле су две компаније које припадају кондиторској и електроиндустрији.
Швајцарска компанија  „Barry Callebaut”, која је глобални лидер у производњи висококвалитетних производа од чоколаде и какаоа, почела је са радом у режиму слободне зоне у Слободној зони „Нови Сад”. Најсавременије постројење је прва фабрика коју је Barry Callebaut Grupa изградила у југоисточној Европи. Предвиђа се да ће укупан обим инвестиција у периоду од пет година износити 50 милиона евра, док је планирани почетни годишњи производни капацитет 50.000 тона.
У Слободној зони „Свилајнац” на површини од једног хектара, пословање у режиму рада слободне зоне отпочела је компанија „A2000 Industrie-Elektronik GmbH”. Немачки инвеститор који развија и производи електронске компоненте, уређаје и системе планира да запосли више од 100 радника.

Created at: 18. Feb 2021.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма