Представници Министарства финансија посетили Слободну зону Пирот


Државна секретарка у Министарству финансија Данијела Вазура, директорка Управе за слободне зоне Јасмина Штамбук и представници Управе царина Републике Србије посетили су Слободну зону Пирот.

Они су присуствовали радном састанку у организацији Слободне зоне Пирот, током којег су представљени резултати пословања и даљи планови, као и пројекат „Логистички центар Пирот“, где се ради на обезбеђењу средстава и услова за прибављање грађевинских дозвола за изградњу интермодалног терминала.

Данијела Вазура је изјавила да Србија предњачи у региону када је реч о олакшицама које се дају компанијама које се одлуче да послују у слободним зонама и напоменула да је су од посебног значаја локални подстицаји града Пирота.

„Имамо активних 15 слободних зона у Србији. У Пироту имамо и две подзоне, у Димитровграду и у Бабушници“, рекла је Вазура и подсетила да је  да је Слободна зона „Пиротˮ, од стране FDI магазина „Financial Times“, проглашена најбољом слободном зоном у Европи у 2018. години.

Делегацију Министарства финансија угостили су извршни директор Слободне зоне Пирот Владимир Илић, градоначелник града Пирота Владан Васић и начелиница Пиротског управног округа Драгана Тончић. Кориснике Слободне зоне Пирот представљали су представници компанија „Tigar Tyers“ д.о.о. и „D-Company“ д.о.о.

Created at: 21. Dec 2020.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма