Делегација Управе за слободне зоне и представници слободних зона Србије учествовали у раду Европског самита слободних зона у Скопљу, Република Северна Македонија


У организацији Светске организације слободних зона (WFZO) и Директората за технолошке индустријске развојне зоне (ДИДТЗ) у Скопљу је у периоду од 2.- 4. маја, одржан Европски самит слободних зона у чијем раду су испред Републике Србије присуствовали представници Министарства финансија Управе за слободне зоне в.д. директора Јасмина Штамбук и в.д. помоћника директора Свјетлана Ћосовић Новаковић, као и представници слободних зона Суботице, Београда, Смедерева и Пирота.

Европски самит је имао за циљ да окупи регионалне, високо рангиране, представнике слободних зона, како би се поделила најбоља искуства, промовисао концепт слободних зона и дефинисале активности у правцу будућег развоја слободних зона у Европи и Свету.
На Самиту је учествовало 350 званичника међу којима су били и председавајући WFZO Др. Мохамед Ал Зароони, извршни директор WFZO Др. Самир Хамруни као и извршни директор ДИТДЗ-а Александар Младеновски.


 

Created at: 08. May 2019.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма